Ultraljud och MVC

Hej hopp!
Har hänt mycket nu under tiden jag inte bloggat. Var på Ultraljudet igår och hos MVC idag.

På ultraljudet så visade det sig att hon nu ligger på -21% till skillnad från -17% förra gången. Jäkla lillfis till att inte vilja växa klokt!
Hon väger i alla fall över 2300g nu så skulle inte vara så kritiskt om hon skulle födas nu, skulle inte ens räknas till neontalavdelningen (avdelningen för för tidigt födda bebisar eller bebisar i behov av extra vård).
Eller det får man ju se när hon föds, men hon skulle inte automatiskt läggas in där i alla fall :)

En till negativ nyhet fick vi... Fostervattensmängden har minskat till hälften av vad den var förra gången vi kollade. Det betyder att höjs inte det värdet så får dom så fint sätta igång mig så lillfis kommer ut!
Ska in nästa vecka igen på kontroll så får jag besked då om jag blir igångsatt, isåfall när, eller om jag får gå på ÄNNU en kontroll... Känns lite drygt att ta tåget till västerås en gång i veckan för kontroll, men allt för tjejen i magen ♥
Dom kollade även flödet i navelsträngen, vilket såg bra ut. Dvs att hon får i sig klokt med näring. Och sen fick jag göra CTG. Fosterrörelserna och hjärtljuden var bra! Barnmorskan blev dock lite förvånad över hur många sammandragningar jag hade. Inga starka eller så, jag känner knappt av dom, men satt i en halvtimme och hade säkert över 10. Jaha där ser man :) Jag som trodde att min livmoder var lika lat som jag och inte hade börjat träna inför förlossningen än, men tydligen inte :)

På MVC idag kollade dom blodvärde, rätt dåligt som vanligt så jag skulle köpa en annan sorts järntabletter, men på apoteket sa som att dom hade slutat tillverka dom! Snopet fick jag gå hem utan järn :(
Sen mätte dom magen, SF 29 tror jag det var. Har alltså växt EN centimeter på drygt 2 veckor :P Men vi vet ju nu varför och har läkare som håller koll på det :) Och hon har fixerat sig nu :) Hon kanske ändå vill ut nästa vecka ;)

Och jag hade gått upp ett kilo sen jag vägde mig sist där, för en månad sen. Kom också på att jag kanske avrundade lite när jag sa att jag gått upp 10 kilo... Nu ligger jag på +8 så blir väl på sin höjd 10 kilo på slutet, om jag går upp i raketfart!
Nej nu måste jag städa. Kommer ju kanske hem med bebis redan nästa vecka, och efter det har jag ingen lust att intensivdammsuga på ett tag så bäst att göra det fint nu :)

Puss puss ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0