Vecka 34

Vecka 34


Barnet


Vikten är runt 2,2 kg. Foten är 6-7 cm.

Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.


Mamman

Glöm inte bäckenbotten

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningenoch försvinner i de flesta fall helt. 
För många kvinnor och män känns tanken på sex och samlag väldigt avlägset och främmande med den stora magen. Andra, såväl kvinnor som män, får en ökad lust och njutning när de är gravida. 
Påminn er om att sex inte alltid behöver innebära samlag och att det finns andra sätt att ha det skönt tillsammans på. Men samlag kan aldrig skada barnet. Det är heller inte farligt om du efter en orgasm får sammandragningar eller en lite molande känsla, som diffus mensvärk. Det är vanligt med en del förvärkar vid den här tiden i graviditeten.


Kommentarer
Postat av: Linnéa - pyret i magen

Åhh jag vet, tokig är bara förnamnet.. Har ni funderat på namn och så då? Vet ni kön? Måste ta och hitta på saker efter jobbet mitt så jag inte tänker så mycket på att bebis ska komma.. för jag lovar att jag går över och tillslut blir igångsatt :S

2011-05-25 @ 15:22:10
URL: http://linneaamandawikman.blogg.se/
Postat av: Linnéa - pyret i magen

Jättefina namn! :) Maia, uttalas det som Maja? :)ohh, det förstår jag verkligen! :/ hoppas eran lilla växer på sig då så hon kommer när ni är beräknade! :)

2011-05-25 @ 15:41:14
URL: http://linneaamandawikman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0