Amning

I dagens samhälle så blir det allt fler som väljer att inte amma sina barn.
Då snackar jag alltså inte om personer som har problem med amning eller inte kan amma. För dom är det ju jättebra att det finns modersmjölksersättning. Eller för dom som inte har tillräckligt med mjölk.

Det jag inte förstår är dom som inte ens ger amningen en chans, eller inte kämpar för att det ska funka.
Jag helammar Malva och jag har aldrig haft några problem med amningen, inte ens i början, och det är jag väldigt tacksam för! Jag vet att det finns folk som verkligen kämpar med amningen i veckor, kanske till och med månader. Guld till dom säger jag bara! Kämpa på!

Jag ser ingen anledning till att inte amma. (Och då snackar jag om när man har ett val)
För det är ju bara att inse fakta, att amma är det bästa du kan göra för ditt barn den första tiden. Jag har hört om dom som inte vill amma för att brösten blir fula. Kom igen! För det första så sker den största förändringen med brösten redan när man är gravid. Och för det andra, är det inte värt att offra sina fasta bröst för sitt barns hälsa?

För mig var det aldrig tvekan om saken. Jag skulle amma hur svårt det än var, eller hur ont det än gjorde! Och visst har det gjort ont, men det har varit värt det. Man slipper tillreda och värma maten, man behöver inte köpa och man har det alltid med sig. Det är även det absolut bästa för barnet, och sist men inte minst, det är så mysigt! En sån fin närhet! ♥

 
Använd brösten till det dom är gjorda för!   (Bild från google)


Kommentarer
Postat av: J. -18 och mamma till Julius

Gränsen för 1 barn och 2 vuxna ligger på 80 kvm. Det betyder att visst, du får bidrag men du får inte så mycket som du borde... Hmm konstigt. Du får lika mycket bidrag som om du hade bott vid 60 kvm. Alltså, bor du i 79 kvm, så får du mer hyra än 80 kvm. Står på deras hemsida.. Så det borde vara över hela Sverige.Gränsen för socialbidrag för 1 barn och 2 vuxna, ligger på deras hemsida hyra upp till 7300:-, men det skiljer sig från kommun till kommun. På g-land godkänner de upp till 6900:-. Så du får hålla tummarna :)

2011-11-24 @ 07:13:13
URL: http://alwaysthai.blogg.se/
Postat av: J. -18 och mamma till Julius

Där uppe vid bostadsbidrag menade jag "så får du mera bostadsbidrag än vid 80 kvm" :P

2011-11-24 @ 07:14:03
URL: http://alwaysthai.blogg.se/
Postat av: lisa

Håller med dig, när jag får barn (ngn gång i framtiden :P) tänker jag banne mig inte ge mig förens det funkar, oavsett hur ont det gör. Det är ju de man längtar till nästan mest av allt! ;)

2011-11-24 @ 07:52:49
URL: http://fyrbentlycka.weebly.com
Postat av: sophia

tycker verkligen att du har helt rätt och håller med dig till 100%! :) tycker nästan lite synd om dom som inte får uppleva amning :/

2011-11-24 @ 19:45:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0