Nätmobbing

Hej, jag vet att jag inte skriver särskilt ofta här, och att det troligen inte är så många som kommer att läsa detta, men du som läser, snälla sprid vidare. Detta är inte ett inlägg om mitt liv, utan det är ett viktigt budskap jag vill sprida. 

För snart en vecka sedan så tog en 13årig flicka sitt liv. Ett resultat av mobbing. Missförstå mig rätt nu, för det är verkligen sorligt det som hänt, och superbra att det uppmärksammas. Men varför ödslar så många människor sin energi på att sprida budskapet om att en flicka dött? Borde vi inte rikta vår energi på de som fortfarande är vid livet? De som går i tankarna att sluta sina liv men (tack och lov) inte hunnit? 
   Och jag pratar inte bara om barn här, jag vet många som skrivit att "barn kan vara så elaka" och liknande, Vuxna människor kan vara minst lika gräsliga om inte mer! Enda skillnaden är att när det gäller vuxna så brukar det inte vara lika uppenbart, och vuxna tål ofta mer än vad ett barn gör. 
   Någon kanske inte tar din dryga kommentar så lätt som du tror. Sluta snacka skit om folk och sluta med att bara skriva om hur hemsk världen är. Gör vad du kan för att göra den till en bättre plats att leva på. Du kanske inte kan fixa allt, men du kan alltid göra något! Ser du något som inte står rätt till, sluta då vara en sån pryd svensk och gör något istället! Prata med dom som ingen annan vill prata med, hjälp den illaluktande gubben över vägen och hjälp den högljudda alkisen upp om han/hon har ramlat! De flesta människor är inte farliga, speciellt inte de som behöver hjälp. 
   Jag har stått mitt på stan, med en stupfull man hängandes över mig och försökt övertala honom om att inte ta livet av sig. Medan alla som går förbi tittar snett, går långa omvägar eller tittar ner i marken. Det står en 19årig tjej mitt i gatan med en alkis som knappt kan stå själv och ingen frågar om allt är okej! Jag blir så arg, sparka er själva i arslet och bli lite bättre människor!

Tack för mig!

RSS 2.0