Ultraljud

Hej hej! :)
Idag var vi på ultraljudet och det var jättehäftigt! :)
Vi fick se på bullen när h*n rörde sig och hickade! :)
Älskar min bullen mer än någonsin! <3

Fick oxå veta precis hur långt jag är gången, och jag är alltså i v17+3 idag :)


 
Bullen ♥


  
Huvudet, arm och undersidan av foten uppe i hörnet ♥


 
RyggenAnsiktet, ser lite smått creepy ut xD But still, sötast i världen!


Nu ska jag sova, puss puss!

Gröt

Hej hej, känner mig verkligen som gröt idag!
verkligen! Hjärnan känns som gröt, magen känns som gröt, benen känns som gröt! Jag har gröt i öronen och gröt i ögonen... Jag hatar gröt! :(
Det enda jag egentligen kan tänka på idag är bullen och sommaren! Gud vad jag längtar!
Fatta vad skönt med gassande sol, doften av nyklippt gräs och ett svalkande dopp i havet! Och kan ni förstååå vad jag längtar efter att min lilla bulle kommer? Åh längtar så jag håller på att spricka!
Om en vecka har vi förresten ultraljud! :D Ska bli superkul att äntligen få se det lilla livet jag har i magen! :)

Nu lite sommar bilder :)Sötaste hunden snusar i båten
Saknar mitt ÄLSKADE gotland! :'(  ♥


Puss puss


V 17-Första sparken!

Hej hej! Här kommer en magrapport som faktiskt är i tid! :O Förvånade? ;)

Jaja, det mest fantastiska hände idag!
När jag satt o kollade på TV och höll handen på magen (gör typ alltid det) och helt plötsligt kände jag hur nåt kickade mig i handen!
Alltså inte hårt alls, bara som om någon skulle satt sitt finger där och tagit bort det igen men ändå! Är nästan säker på att det var bullens första spark och det kändes helt otroligt!
Sen när Martin kom hem så ville han också känna, så han satt med handen på min mage i säkert en timme och tillslut kände han också! Vi är inte riktigt säkra på om det är bullen som sparkar eller om det är något annat, men vi tror det var bullen! :D

Jaa, min mage är verkligen inte stor för att vara v17, men det beror mycket på att jag har spytt mycket. Jag har faktiskt gått ner 3 kilo sen jag blev gravid! Nu håller jag äntligen på att få tillbaka mina kilon så är snart tillbaka på min utgångsvikt! :)


Barnet:

Bebisen kan gäspa

Bebisens kropp är tunn, armar och ben är magra och det mesta av skelettet består fortfarande mer eller mindre av brosk, som är mjukt och flexibelt. Lanugohåret täcker hela kroppen i ett fingeravtrycksliknande mönster. Huden är fortfarande genomskinlig och saknar helt underhudsfett. 

Nu täcks bebisens ögon av ögonlock, men de öppnas inte förrän runt den 27:e graviditetsveckan. Hon eller han är medveten om och kan reagera på vad som händer utanför magen. Du kanske redan kan känna hur bebisen reagerar på ljud. 

Nu är de yttre könsorganen så tydliga att man kan se om det är en pojke eller en flicka. 

Från och med den här veckan väger hon eller han mer än moderkakan.
Mamman:

En glad överraskning!

Att du får hjärtklappning av att hjärtat måste klara av att pumpa runt 20 procent mer är väl sådär. Den ökade blodmängden gör också att kroppens slemhinnor svullnar. Därför kan du få lite mer flytningar än vanligt. Och täppt näsa – det är lätt att blir bli beroende av nässpray, så använd koksaltlösning i stället. Men det finns också en positiv biverkning med extra blod, slemhinnorna i slidan blir mer blodfyllda. Och om din sexlust, som förmodligen kom i andra hand under första trimestern på grund av trötthet och illamående, är tillbaka, är chanserna goda för att sexlivet ska få sig ett rejält uppsving. Många säger att de aldrig i sitt liv har haft så bra sex som under den andra trimestern!


Sorry

Sorry för alla magrapporter på rad xD
Dom skulle egentligen BARA in under kategorin garviditeten men det ville inte blogg.se...
Jaja, det är dom jag missat iaf! Vet att det finns vissa som är intresserade så tänkte lägga upp dom innan jag lägger upp ett inlägg för vecka 17 :)

Puss puss!

V 16

Barnet:

Massor av plats att plaska omkring i

Din bebis skulle få plats i din handflata. Fötterna är 2 centimeter långa, och huvudets diameter är ungefär 3 centimeter. 

Han eller hon rynkar pannan, suger på tummen och sväljer vatten. Det sistnämnda kan orsaka hicka, men det är ingenting du än så länge känner av. 

Barnets hår växer. Och du kan se ögonbryn och naglar alldeles tydligt. 

Färglöst, tunt hår som kallas lanugohår börjar nu täcka kroppen. Syftet med håret är att hålla kvar fosterfettet, som bildas under de kommande fyra veckorna. Fosterfett är en oljig substans som skyddar den tunna huden från att torka ut. Lanugohåret försvinner inte förrän i slutet av graviditeten. 

Just nu är det fantastiskt bekvämt att vara en bebis. I livmodern är det varmt och gott, och det finns massor av plats att sparka och röra sig på.
Mamman:

Den första sparken

Om det här är ditt andra barn, är det möjligt att du redan har känt av en liten spark. Många kvinnor beskriver känslan som om det bubblar till i magen, som gasbubblor, eller som ett fladder. Du kan ha märkt av det i flera dagar, men inte förstått vad det är. 

Men oroa dig inte om du inte känt något. Fosterrörelser känner man oftast för första gången mellan vecka 16 och vecka 20. Och en del barn är mer aktiva än andra, de har redan en alldeles egen personlighet. 

Har du märkt att det inte alls är lika skönt att ligga på rygg längre? Bebisen trycker mot aortan, kroppspulsådern, och hindrar blodflödet i din kropp när du ligger på rygg. Det gör att du känner dig svimfärdig.


V 15

Barnet:

Ögonbrynen börjar avteckna sig

Ögonen fortsätter att röra sig mot ansiktets framsida, men de är ännu inte riktigt framme på rätt plats. Ögonbrynen kan anas. Om din bebis dna pekar mot mörkt hår, så börjar produktionen av mörka pigment nu. Mot slutet av veckan kan hon eller han knyta sin lilla hand. 

Lillhjärnan (som är en del av hjärnan) och ryggmärgen har nu bildats. 

Huden är fortfarande så tunn att man kan se blodkärlen genom den.
Mamman:

Jag har ingenting att sätta på mig

För första gången i ditt liv kan du helt ärligt säga: "Jag har ingenting att sätta på mig!" Din midja syns helt enkelt inte till där den sågs senast. Nu har du en liten bula under naveln. 

Eftersom din livmoder växer uppåt och utåt är det kanske inte så viktigt längre att snabbt hitta en toalett, trycket på blåsan har minskat. 

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet med 20 procent för att klara av att pumpa runt den ökade blodmängden, och för att kunna förse din bebis med syre. Det kan ibland ge hjärtklappning, men det är ingenting att oroa sig för.


V 14

Barnet:

Lite hår på huvudet

Bebisens muskler växer och han eller hon blir allt starkare. Redan kan den lille hålla uppe sitt huvud och nicka, och rörelserna blir mer märkbara. Händerna kan gripa tag, och fötterna kan sparka försiktigt. Benen är nu längre än armarna. 

Det lilla ansiktet ser alltmer mänskligt ut, och om det har ärvt några ansiktsdrag från dig eller din partner blir de tydligare för varje dag som går. Lite hår kan synas på hans eller hennes huvud. 

Nu börjar produktionen av myelin, en livsviktig substans som bildar ett skyddande lager runt det system som skickar meddelanden i hjärnan. Produktionen kommer att fortsätta under de första åren av barnets liv.

Mamman:

Magen växer

Känns dina kläder trånga lite överallt? Du har förmodligen redan fått köpa större storlekar, och det trots att din livmoder inte är större än en grapefrukt än! Mängden fostervatten, som bebisen flyter omkring i, ökar väldigt mycket just nu, och det får din mage att växa. 

Har du fått en mörk rand mitt på magen? Inte alla, men en del får en sådan runt den här tiden. Den kallas för linea alba. I de allra flesta fall bleknar den bort när bebisen är född. 

Håret har återhämtat sig från stressen i början av graviditeten, och är mer tjockt och glänsande än någonsin förut. 

Om du fortfarande är trött ska du se till att du får i dig tillräckligt med järn. Prata med din barnmorska eller läkare. 

Glöm inte bort att vara med barn är ett fullständigt legitimt skäl att säga nej till allt du inte känner för att göra. Det är en smått otrolig användbar ursäkt.


V 13

Barnet:

En färdig bebis

Nu är det lugnt! Alla din bebis organ, ben, nerver och muskler har bildats. Nu återstår bara att allt ska mogna, växa till sig, och börja fungera tillsammans. Det är det som händer just nu: han eller hon provar sina nya muskler och leder för fullt, spänner och böjer. Skelettet består fortfarande av brosk, men som långsamt blir till ben allteftersom brosket hårdnar. 

Även om bebisen inte kan svettas inne i livmodern, här är det ju perfekt tempererat, är svettkörtlarna fullt utvecklade. 

Bröstkorgen rör sig precis som om bebisen andas. Det är bebisen som övar, och det kommer den att fortsätta med tills den föds.
Mamman:

Nu börjar andra trimester!

Förhoppningsvis mår du bättre nu, och är inte lika illamående längre. Eventuell motvilja mot vissa smaker och dofter hänger kanske kvar. Många upplever den andra trimestern som lugnare än den första, och det kan ju vara något att se fram emot. Även om hormonerna har lugnat ner sig och moderkakan tar över mer och mer av den produktionen är det inte ovanligt att du känner dig sårbar, ledsen och/eller extatisk. Många känslor på samma gång. Och det är helt okej, för det är mycket som händer i din kropp. 

Den mer akuta oron för missfall brukar lätta runt den här veckan, för nu är allt det viktiga på plats i den lilla bebisen. Det som vanligtvis orsakar ett missfall är när något går fel i utvecklingen av organen. Men fortsättningsvis är det inte det inte mycket som kan gå fel. 

Har du några cravings? Sugen, rent av besatt, av viss sorts mat? Vissa vill bara äta choklad och godis medan andra inte kan släppa tanken på citrusfrukter eller juicer. Variationerna är lika många som antalet gravida. Ingen kan egentligen förklara varför en del gravida kvinnor blir så otroligt sugna på något specifikt. Det kan vara hormonella och känslomässiga förändringar som utlöser det. Eller så är det en kvarleva från förr, när vi inte fick i oss en "balanserad" kost, och kroppen försöker kompensera det. 

Att bara vilja äta en viss sorts mat kan både vara bra eller dåligt. Det beror lite på vad du är sugen på. Men om du nu äter en hyfsat balanserad kost, med rikligt av grönsaker, protein, kalcium och vitaminer, så tveka inte att skicka ut din partner mitt i natten för att få exakt det du är sugen på! Du förtjänar det.


Nyår!

Hej hej på er alla! :D

Jag har äntligen fått mitt minneskort! :D
Så nu får ni alltså min nyårsupdate xD Liiiite sent kanske men bättre sent än aldrig! :)

Som några kanske vet så firade vi alltså nyår hos min kompis Fanny i nacka, tillsammans med hennes familj, sebbe o jonte o deras familj och sen såklart Jag, Stella och Martin! :)
Det var James bond-tema, superkul faktiskt! inte för att jag var så duktig på att vara bondbrud precis men vi hade kul och sprang omkring med leksakspistoler hela kvällen! :DMe at the dinnertableJag o min älskling...


 
Jag o min älskling som aldrig kan se normal ut på bild xD...


 
Jag och min älskling som försöker skjuta mig i näsan med en knallpulverpistol?! :PFanny och hennes lillasyster Amanda, som var supersöt men jag får inte lägga upp bilder på henne!... :(Martin och Stella gör sig iordning :)Haha, Jonte ser ju lagom misstänksam ut xDStella ser inte överdrivet normal ut... Smsar med Dennis ^^Stella in action...Och Sebbe, du får faktiskt skylla dig själv! Vill man inte va med på bild så blir det spökbilder! Sorry!Som avslutning fyrverkerier, och frieri såklart ;) men har ingen bild på det "/


Hoppas ni gillade min alldeles för sena nyårsupdate ändå! xD
Puss puss! ♥


Minneskort

Hejhej!

Jag väntar fortfarande på mitt minneskort som fanny skulle skicka...
Jag vill verkligen lägga upp bilderna från nyår! Menmen, kan inte skynda på posten...

Idag är jag iaf trött som fan, men ska ändå städa klart i rummet :)
Sen ska jag nog ta det lugnt resten av dagen!
Har verkligen inte mycket o skriva om för jag är helt nyvaken :P Men får skriva mer senare när jag har nåt o skriva också xD

Pöss pöss! ♥  

Tacokväll

Hej hej!
Vi kom just hem från en mysig tacokväll med Tibbe, Lina o deras son Joel :) Supergullig! ♥
Orkar verkligen inte skriva mycket nu för jag ska sova och vet inte om jag får lägga upp nån bild på han här, så det blir ingen bild idag. Men jag ska fråga dom om jag får visa alla hur söt han är nästa gång vi träffar dom! :D
Men nog för idag, natti natti!
Pöss!

Förbannad!

Nu får du väl för faan ge dig?! :O seriöst?!!
Jag trodde att anonyma idiotiska kommentarer var över men nu funderar jag fan på att anmäla! Och jag hoppas att du vet att jag har din IP o vet att det var du som skickade båda kommentarerna!

Och för att säga det som du säger så bör du ju känna Martin, och dom som känner martin vet att han inte bara skulle ta en tjej för att hon gillar honom, och om du verkligen känner martin, titta mig då i ögonen och säg att han inte kommer bli en bra pappa!!!!
Jag VET att vi inte varit tillsammans hela våra liv, men måste man vänta tills man blir gammal och tråkig för att livet ska börja? Jag ÄLSKAR Martin av hela mitt hjärta och även om inte vårat förhållande skulle hålla hela våra liv så vet jag att vi skulle klara av det! Jag vet att det inte finns någon bättre för mig just nu, och tror du inte vi fattar vad vi gett oss in på? Vårat barn var kanske inte planerat men det är JÄÄÄÄVLIGT välkommet! Och vi älskar det redan!
O känner du mig? vet du vad jag har för bakgrund? Jag vet att jag inte känner martin lika bra nu som jag kommer göra om några år, men jag lär känna honom mer för varje dag som går och allt nytt som dyker upp får mig bara att älska honom mer!
Har du nåt att säga så kom hit o säg det! Eller nej, gör inte det föresten, jag är nämligen så jävla förbannad just nu så jag skulle troligen bara försöka DÖDA DIG! Tror du dig veta så jävla mycket om oss bevisa det då!
Jag tror fan du bara är avundssjuk för att jag har det underbaraste livet som går att leva just nu! Jag har haft det förjävligt en massa helvetes år o har nu mer än jag någonsin kunnat önska mig! Varje sekund är jag rädd att förlora allt, att vakna upp och inse att jag är ensam igen, att mannen jag älskar har lämnat mig och att mitt älskade barn skulle dö! Jag är livrädd för det!

Kan du inte snälla nu ta tag i ditt liv, lämna mig och martin utan dina anonyma idiotiska kommentarer? Och om du nu måste lägga dig i, säg då vem du är så blir det såååå lättare att svara! Dyker det nu upp fler otäcka, snuskigt falska anklagelser o äcklige kommentarer från dig så kan du ge dig faan på att jag antingen tar reda på vart du bor o åker dit eller så kontaktar jag polisen! Ge dig för FAAAAAN!
Är så jävla förbannad så tror faan inte jag kommer kunna sova inatt! Tack faan!


(förlåt alla andra som detta inte rörde! det räkar bara vara så att när människor är anonyma o lämnar dumma kommentarer så är detta ända sättet att nå dom... Förlåt om ni läste o jag snodde eran tid med att irritera...)

Trettondagen

Mornin' sötnosar!

Har inte vart en perfect morning precis "/ migrän o mått illa ända sen jag vaknade nu, o snart kommer halva martins släkt på besök för att äta kalkon...

Och Martin som bara skulle ner till statoil en snabbis har varit borta i en och en halv timme nu för att han tydligen gick hem till en kompis!? :P
Jaja, fick på mig ett par gamla byxor iaf! :D fast kunde inte knäppa dom helt :P
Vill egentligen bara lägga mig och sova hela dan :(

Puss

Myspys!

Myspyys idag juh! ^^
Vi kom just hem från skridskoåkningen som var supermysig :) Nu blir det snart bubbelbad med älskling o sen varm choklad o toast med älskling o stella till nån mysig film! :D Stellz åker nämligen hem imorrn :'( Trååkigt trååkigt! :( Men livet går ju vidare endå! ^^Bild från förra vintern


Som ni kanske märker så har jag börjat blogga mer nu men inte lika mycket bilder o så... Det är nämligen att behöva fixa fram bild o photoshopa o ändra storlek på bilden som gör att jag inte alltid orkar blogga o då skiter i det istället... Så från o med nu så ska jag blogga oftare men det kommer kanske inte va en bild, o speciellt inte en nytagen bild i varje inlägg! :)

Nu ska jag ner o bubbla, Puss!


Skridkor idag istället!

Hej hej!
När alla väl var klara o vi skulle gå igår så var jag så trött, illamående o hade så ont i huvudet så jag valde att stanna hemma istället "/ Dom stack iväg ett tag igår ändå men ville ändå gå dit med mig idag! :D YAAY!!! x)

Just nu så sitter jag o lyssnar på när Martin, Ankan o Stella sitter o bråkar... Ankan klagar på hur lite pengar han har o alla andra blir pissed off på honom för han har det bäst av oss alla :P
Jaja, jag hade iaf tänkt att försöka bli av med huvudvärken och illamåendet nu innan vi ska ut o åka skidskor! 
Och ska försöka komma ihåg att boka ultraljud också! :)

Puss på er! ♥

Mysdag

♥Godkväll alla sötisar!♥
Idag vaknade jag runt 10tiden o mådde illa som vanligt "/ Fick iaf i mig makaroner och bacon efter några timmar och det blev genast lite bättre :) mummsfillibabba :D

Senare stack vi i alla fall iväg o bowlade, jag, älskling, ank, stella o impola o guess who won? ;D JAG :O
Blev fett förvånad men dom andra var väl bara dåliga I guess xD
Nu ska vi snart sticka iväg för att åka skridskor, vi ska ta med lite mackor o varm choklad oxå så det ska bli feeting myys (A) längtar! :D

Angående magen för alla som undrar så är jag nu i vecka 15 och ska försöka lägga upp bild så snart som möjligt! Jag har inga bilder från vecka 13 och 14 men tänkte ändå lägga upp lite information för dom som är intresserade! :)
Vet att jag är seg på att lägga upp saker på bloggen o framför allt inlägg om magen, men har varit extra svårt nu på sistone för jag har rest o sånt, men lovar att försöka bättra mig! :)

Ska klä på mig tjocka lager kläder nu! Puss puss! ♥


Gott nytt år!

Gott nytt år alla fina människor!

Mitt nyår var supermysigt förutom att jag glömde mitt minneskort hos Fanny... Så inga nyårsbilder förens hon har skickat det...

Men men, den 25:e åkte vi hem till gotland o det var jättemysigt där! Mycket snö men god mat o fina klappar :) Tidigt tidigt på nyårsafton, rättare sagt klockan 6 på morgonen så bar det av mot båten för att åka till stockholm och Fanny :)

Vid 12 gick vi ut och smällde smällare och tittade på fyrverkerier. Och gulligaste ever, Martin FRIADE till mig! :'D
Gud så söt han är! Jag visste att han tänkte fria till mig någon gång för han har velat kolla på ringar, men jag visste inte när :)
Jag hade ett annat minneskort här hemma så kunde ta kort på ringarna iaf, det är däremot inte ringarna som vi ska ha senare, vi fick inte tag på dom nu så som här var lite billigare "sålänge"ringar :P Men fiiiiina! Så sen ska vi köpa såna som passar ännu bättre och graverade :)


 
Älskar dig Martin mest av allt på denna jord för all framtid!


Gott nytt år!

RSS 2.0