V 10

Hej hej!

Idag skulle jag egentligen haft första dagen på praktik men otur som jag har så är jag förkyld... :( Och inte bara lite utan med en jävla migrän som inte släpper :(
Jaja, jag ska få en ny första dag o hoppas på att jag slipper va sjuk då!

Dags för magrapport i alla fall! Bilderna togs igårkväll efter en väldigt god stor middag så bilderna är nog några centimeter falska! Mer mat än barn ;) Men den har växt en hel del sen förra veckan i alla fall så bara mat är det inte! :DStor stor mage! :O Kanske 5 cm extra i omkrets av maten :PMitt fula ärr från navelpiercingen "/


Vecka 10

Barnet

Missfallsrisken minskar! (varje dag)

56 dagar har gått sedan befruktningen. Alla inre organ, som njurar, lungor, könsorgan och de gastrointestinala organen har nu bildats och har börjat fungera tillsammans, men de är fortfarande omogna. Hjärtat är fullt utvecklat och slår rytmiskt. Många av hjärnans och nervsystemets funktioner är redan fullt bildade. Embryot producerar redan små mängder urin, som blandas med fostervattnet.

Huden mellan fingrar och tår försvinner (det syns svaga tecken på leder och naglar) och man kan se fostrets axlar, armbågar, höfter och knän.
Den här veckan börjar sköldkörteln att producera hormoner. Ditt barn kan nu för allra första gången få hicka.
De allra första mjölktänderna bildas inne i munnen. Smaklökar och inneröron är på plats (men barnet kan inte höra ännu).

Nu kan man säga att grunderna är klara, och under de 30 veckor som följer kommer barnet att förbättras och utvecklas.

Om du kunde röra vid ditt barn skulle han eller hon känna det nu.Mamman

Du strålar!

Ditt barn flyter omkring i sin perfekt tempererade fostersäck. Alla organ är på plats. Nu ska han eller hon bara mogna. Är det inte häpnadsväckande?

Och du strålar!

Det finns nämligen en väldigt positiv bieffekt av den här hormonkarusellen: den får dig att stråla!

Hormonerna verkar på din hud, jämnar ut rynkor och får dem att försvinna. Den ökade blodmängden får huden att se rosig och fyllig ut.

Du kan behöva lite goda nyheter, för den här tiden kan vara tuff! Vissa kvinnor känner sig svullna, byxorna känns för trånga i midjan (särskilt efter lunch, och det blir fullständigt olidligt efter klockan fyra). Magen fungerar långsammare än någonsin, och du är förstoppad och/eller gasig. Då är väl lite skimmer inte för mycket begärt.

Kom ihåg: ta tupplurar, ät mellanmål, slappna av och vägra få dåligt samvete! Det är bästa sättet att hantera den här och andra tuffa veckor framöver.


Puss


Vecka 9

Hej hej! :)
Första magrapporten kommer här! Enjoy! :)Inte så värst tjock än :P


Vecka 9

Bullen :D

Stor som en rosenknopp

Ditt barn får nu en mer mänsklig form. Embryot rätar ut sig, och nu ser man halsen. Han eller hon ser mer och mer ut som en liten person, och om vi tittar på näsan ser vi små hål som så småningom blir till näsborrar.

Huvudet är nästan hälften så stort som kroppen, och ditt barn rätar ut sig mer och mer. Nervsystemet utvecklas och blir mer moget, särskilt hjärncellerna.

Armar och händer växer snabbare än ben och fötter. Barnet spänner de växande musklerna i armbågar och leder.

Huruvida du väntar en flicka eller en pojke bestämdes i samma ögonblick som spermien mötte ägget, och nu börjar barnets testiklar eller äggstockar att bildas.


Jag

Fler hormoner än någonsin

Den här veckan går nivåerna av det illamåendeframkallande hCG-hormonet upp rejält (vilket även innebär att de strax går ned!). Förbered dig alltså på en tuff vecka med idel illamående och humörsvängningar.

Känner du dig varm och lite svimfärdig ibland?

Det beror på att stora blodmängder nu behövs för att förse moderkakan med näring. Därför börjar mängden blod att öka i din kropp, och den kommer att fortsätta öka genom hela din graviditet. Den ökande blodmängden kan få koncentrationen av hemoglobin, i dagligt tal kallat järnvärdet eller blodvärdet, att gå ned. Det är därför viktigt att du äter mat som innehåller massor med järn. Från och med den fjärde graviditetsmånaden behöver de allra flesta kvinnor tillskott av järn.
På grund av alla de skäl som vi har tagit upp är det inte ovanligt om du känner dig lite svag då och då. Försök att äta nyttig mat, vila och dricka mycket vatten.


(Har tagit texten från libero.se)


Puss <3


RSS 2.0