Vecka 27 ♥

Det blev en magrapport idag i alla fall :)
Vecka 27 nu alltså :) ♥


Bebisen

Vid det här laget ser bebisen ut som en tunnare, mindre, rödare version av hur hon eller han kommer att se ut vid födseln. Om du skulle föda den här veckan skulle barnets överlevnadschanser vara mycket goda; 86 procent av alla barn som föds i vecka 26 överlever. Även om bebisens kropp inte har mognat helt ännu, så har hon eller han allt som krävs för att överleva på utsidan.

Nu öppnar bebisen sina ögon. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker, öppna och stänga ögonen och titta åt olika håll. Det övar sina ögonmuskler.

Den lilla foten är hela fyra centimeter lång.Mamman

Din sista trimester

Ja, sista trimestern och sista fasen av graviditeten börjar nu!

Revben, mellangärde och mage börjar att tryckas ihop. Den tunga magen gör att det blir jobbigare för ryggen. Nästan hälften av alla gravida kvinnor har ont i ryggen någon gång under graviditeten, och i just den här veckan får många ont. Stretcha ryggen, det hjälper. Ta ett varmt bad. Ömma ryggmuskler behöver lite försiktig massage. Någon i din närhet kanske skulle kunna vara så snäll och uppfylla den lilla önskningen? Lön för mödan, är ett bra argument för den tjänsten.


Hur jag mår

Jag är alltså fortfarande förkyld :( Har fått kortison till näsan nu i alla fall så slipper min stackars näsa frätas bort av all nässpray!
Annars då har jag börjat känna av magen lite mer nu, det drar en del i ljumskarna och gör ont i ryggen, benen och fötterna.
Har verkligen tur som har en underbar pojkvän som masserar mig! ♥ Och så köpte jag en massageboll för ett tag sen som jag bara älskar!
Annars så är det fortfarande härligt att vara gravid! Försöker att njuta av varje sekund! :)

Ska även boka ett nytt ultraljud snart! :) Men får nog inte reda på könet då heller... Vill ju vetaaaaa ^^

Puss ♥

MVC

När jag vaknade i morse så var jag dunderförkyld igen :( Hann ju inte ens bli frisk emellan ;(
Så imorse blev det halstabletter, snyta sig i tre kvart och spy tills vi var tvungna att ta oss iväg till mödravåden... Inte så kul :(
Men bebisen mådde bra iaf! :) Magen växer som den ska och Bullens hjärta tickar på helt perfekt! ♥
Tog inga prover idag eftersom vi är där oftare än andra par (pga att vi är unga och att jag har deprimerat förflutet) så vi tar bara prover ungefär varannan gång :)

Min bebis verkade lite sur idag, eller svårflörtad iaf! Det tog en evighet innan hon kunde hitta hjärtat eftersom gullungen flyttade på sig hela tiden, och sen gav h*n mikrofonen(?) några rejäla sparkar oxå! Tror stackarn låg o sov innan vi var taskiga o väcka den ;)Surig liten kille eller tjej? ;) ♥


Ska försöka få upp en magrapport idag oxå! Ska komma ihåg att be Martin ta kort på magen, han är ute nu så...


Gladare

Vaknade tidigt i morse av att jag var täppt i näsan, kissnödig och mådde illa... Inte så kuligt... Men efter att jag tagit nässpray, gått på toa och druckit varm choklad och ätit en skinkmacka så mår jag nu ganska bra! :D
Är mycket gladare nu när jag fått lite sömn. Nu behöver jag bara lite socker och lite solsken så är dagen bra! :)Miss my dog! ♥


Idag har jag faktiskt ingenting på schemat... Men tror det blir en lång promenad med älskling och kanske så traskar vi ner och beställer en tid på körskolan! (Till Martin) Han hade en tid nu i veckan egentligen men han lyckades bli sjuk "/

Nu ska jag gosa ner mig i sängen hos min underbara trötta sovande pojkvän! ^^

Puss på er!


Tjurig idag

Idag gick jag upp tiiidigt för att hinna med tåget till köping.
Because of that är jag väldigt trött och ganska tjurig idag :(
Så jag struntar i att försöka lägga upp nåt bra inlägg för jag kommer nog bara klaga ändå...

Nu ska jag sova. I'm back tomorrow i hope!
Puss! ♥


Vecka 26 ♥

Dags för magrapport! Vecka 26 nu! ♥


Barnet

Hjärnan förändras

Fram tills nu har hjärnan haft en slät yta, men nu bildas de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats åt alla nya nervceller. 

Bebisen börjar reagera på ljus. Om man lyser på magen håller han eller hon upp händerna framför ögonen.


Mamman

Ni delar allt

Livmodern når nu upp till din bröstkorg. 

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis. 

Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?


Hur jag mår

Trött!
Börjar känna av ryggen mer och mer nu. Måste tänka på hur jag sitter och hur jag ligger när jag ska sova för att inte få oerhört ont i svanken och uppåt. Inte roligt... :(
Börjar även känna mig mer svullen runt knäna och fötterna oxå.
Magen börjar bli bredare nu och huden börjar spänna o klia. Men det brukar bli bättre om jag är noga med att smörja in den :)

Det stämmer bra att man märker nu när bullen är vaken och inte! H*n brukar vakna framåt 9-10 tiden på kvällen och rultar runt riktigt ordendligt så fort jag lägger mig ner. Sen får man försöka somna med en bebis vars framtid verkar bli akrobat/kullerbyttemästare i magen, vilket inte är världens lättaste... ^^
Sen när jag vaknar så är h*n fortfarande lika livlig! Vet inte om h*n håller på hela natten precis men känns som det! :)
Bullen somnar sen ungefär efter frukost :)

Gulle jag längtar efter dig! ♥ 


Ful bild!

Nu har vi äntligen kommit hem från fotbollsmatchen. Kallt var det så vi satt mest i bilden... Menmen...

Jag kollade ju igenom massa gamla bilder för någon dag sen och ittade verkligen fulaste bilden ever på Boris! Visste inte att hundar kunde bli dåliga på bilder men jodå! Man ser ju knappt att det är en hund när han har tungan ute sådär xD


Boris blir inte alltid bra på bild...

Nu ska jag ner o tvätta av spjälsängen o kanske hämta vaggan o ställa den i garaget. Får se hur det blir :)

puss! ♥


Vinterbilder

Nu sitter jag och klunkar ingefärste för att bli frisk. Damn you förkylningen, damn you!

Igår satt jag o kollade igenom gamla bilder från förra vintern. Tänkte lägga upp några kort som togs för ganska exakt ett år och en månad sen på gotland :)Alla bilder tagna vid sysneudd i Östergarn! ♥


Magrapport V 24

Hej hej!
Ni får på minna mig om magrapport för jag glömmer! Tack du som gjorde det :)

Här är magrapport för V24, men går in i V 25 i morgon... om typ 4 timmar men men, V 24 it is :)SF ca 1 cm mindre än normal, älskar dig min minibebis! ♥


Barnet

Nu vet barnet vad som är upp och ned

Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar bebisen allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Hans eller hennes rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats att rumla runt på.

Bebisen kan förmodligen känna om han eller hon är upp och ned eller inte. Det beror på att innerörat, som styr kroppens balans, är färdigt. Ytterörat är också klart, men alldeles mjukt ännu.

Han eller hon reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande slutna.

Lungorna tar ett stor kliv framåt den här veckan i och med att tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft.

Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt.Mamman

En hälsning från insidan

Livmodern växer uppåt och når nu upp till naveln. Dina inre organ får snällt flytta på sig. Det blir allt mer påtagligt att du snart skall bli mamma.

Nu är det hög tid att skämma bort fötterna. De ska bära en del extra vikt framöver. Välj bekväma och sköna skor. Ta ett fotbad när fötterna är ömma. Kanske finns det någon i din närhet som kan tänka sig att ställa upp med fotmassage? Just det bebisens pappa. Lön för mödan, kan du kalla det.

Många planerar och förbereder sig mer aktivt för barnets ankomst. Är det en pojke eller en flicka? Vilka namn tycker ni om? Hur kommer ert barn att se ut, kommer det att ha hår på huvudet, vem kommer det att likna? Väntan kan bli lång och nyfikenheten är stor. Men redan nu kan du och din bebis lära känna varandra, umgås lite. Är det en lugn eller en aktiv krabat som växer i din mage? Kanske kan du få tag om en liten fot när bebisen trycker ut den från insidan? Stryker du med handen längs barnet på magens utsida kanske det svarar dig genom att stanna upp och komma till ro om det tidigare varit aktivt eller vaket. Sover den lilla kanske det svarar genom att röra sig eller ge dig en spark tillbaka.


Hur jag mår

Jag är ju väldigt förkyld så det är himla svårt att säga vad som är förkylningen och vad som är graviditeten i mina "krämpor". Men en rejäl trötthetsvåg har i alla fall drabbat mig dom senaste dagarna. Igår satt jag och åt kvällsmat i sängen och vaknade sen av att Martin flyttade på mig.

Jag: Va? jafaan åt inte jag nyss?!
Martin: Jo, men du somnade efter typ 5 minuter...
Jag: visst ja... jag skulle vila ögonen lite...

Hehe, så kan det gå ;)

Det som jag tycker är roligast just nu är hur mycket bullen har börjat röra på sig så mycket! Sen några veckor tillbaka har h*n rört på sig regelbundet varje kväll, sen blev det på morgnarna oxå och nu är det så fort jag ligger ner och ibland när jag sitter! Nu på kvällarna så rör h*n så mkt på sig så det känns som att den försöker ta sig ut! Man kan även se på magen hur bullen lever rövare där inne, sparkar, kullerbyttor, och lägger sig tätt emot t.ex. mitt höftben och trycker.
På morgnarna vet bullen hur h*n ska få upp sin mamma ur sängen i alla fall... En rejäl spark mot urinblåsan så är hon uppe på mindre än en halv sekund! ;D
Vill att du ska komma ut nu min vilda lilla unge! ♥


RSS 2.0